Dagens inköp



Hittade denna underbara väska på Gina Tricot idag.. Jag kunde bara inte motstå den, så för 249 kronor blev den min!.. Den var ju så mycket mig, hur motstår man något sådant?..

Matlagning

Nu ska jag och Robin laga lite mat.. Här är ingredienserna, vad kan det bli?


Helg

Godmorgon helg!

Jag hoppas alla hade en riktigt bra vecka, det hade jag i alla fall! Men det är skönt med helg, den behövs.. :)

Nu ska det njutas hela helgen lång, Robin är här och han har lovat mig massa god mat hela helgen! Riktig tillagad mat, så att jag kan få några matlådor att placera i frysen att ha under kommande veckor.. Tycker det är skibra, så kanske det kan bli ett slut på allt onyttigt ätande, det vore på tiden.. Eller vad säger ni?

Ska ut på stan en stund nu och frestas av allt fint som finns.. Jobbigt rent ut sagt, jag har inte råd med någonting typ!!

Men jag återkommer med eventuella inköp senare.. Något måste jag väl ändå ha råd med egentligen?.. Bara ngt litet?

Congrats Lisa!

Fredag idag, hej hopp vad tiden går snabbt, men tur är väl det då älskling kommer idag!

Det blev en riktigt härlig kväll igår,
fylld av tacos, godis och massa skitsnack. Fastnade framför filmen "The holiday" framåt småtimmarna, och gud vad jag avgudar den filmen! En riktigt glädjehöjare, jag kunde inte låta bli att dra på mungiporna hela filmen igenom och då är det bra.. En riktig må-bra film må jag säga, hädanefter är det den ska jag ta till varje gång humöret inte är på topp! :) Kom inte i säng förrens framåt halv 4, och steg upp med tuppen vid 9, eller ja, en Tobbe som vaknde lite för tidigt enligt min åsikt men vi ska väl klara dagen för det..

Nu sätter vi kurs mot lite pluggande och sen blir det återförening mellan mig och älskling, äntligen..

Avslutningsvis kan vi ta och gratta min kära lillasyster! Hon blir stora tjejen idag då hon fyller hela 17 år, vi önskar henne en alldeles underbar födelsedag!
PS. Lisa, en födelsedagspresent finns och väntar här tills du kommer hit!

Brända kläder

Idag är jag så rolig att jag tvättar för första gången :)

Allt verkade gå bra och jag var stolt, ända fram till att jag drog ur kläderna ur torktumlaren.. Jag råkade nog ha kläderna lite för länge där i tumlaren, för det luktade nästan bränt om kläderna när jag tog ut dem, inte lika gott som när det kom ut ur tvättmaskinerna med andra ord, hehe bra där Emelie!
Jag som tyckte att jag hade ett väldigt gott tvättmedel och sköljmedel, och så ska jag förstöra det genom att ha inne kläderna för länge.. Dumma mig, det är bara jag som kan göra en sådan sak!

Men jag antar att man lär sig av sina misstag, nästa gång kommer jag förhoppningsvis veta lite bättre..

Ska bara slänge i mig lite nudlar, sen blir det en liten snabbstädning för idag kommer Tobias, världens härligaste mest omtänksamma kille, lilla Tobias, och hälsar på i min lilla lägehet. Och självklart måste vi ge honom en städad version av lägenheten, så det är bara att sätta igång.

 Ska bli riktigt roligt att ha honom här! Matlaging, skvaller och lite godis står högst på schemat!

Självförtroendekick





Satt och tittade runt på lite olika bloggar som lite avkoppling från allt pluggande, fastnade tillslut på en blogg av en tjej som heter Tyra Sjöstedt. Hon hade, eller ja, har en kategori som heter "öka ditt självförtroende", där hon hade lagt upp bilder på lite olika retuscheringar, allt från kändisbilder till vanliga modellbilder ..och visst var det rena självförtroende kicken!

Visst visste man att det retuscheras en hel del där ute, det är ingen större nyhet. Men jag blev ändå helt fascinerad när jag såg alla bilder, för när jag ser en kändis, eller för all del en modellbild, så tänker jag inte på själva retuscheringen det första jag gör. För på något sjukt konstigt sätt så är det är ju så kändisar ser ut för mig. Perfekta, med inte en enda skavank.. Att man ska behöva bli påmind på nytt..

Det är media som ser till att det sjuka idealet hålls!

Gå in och kolla vettja, klicka bara här.

Finare hy?


Håll dig till dessa godingar som gör dig snyggare och får dig att må kalasbra.


MOT ENVISA FINNAR

Socker höjer känsligheten för inflammationer. Håll dig till frukter som körsbär och prova även hela korn av spannmål.


MOT INTENSIV TORRHET

Ladda upp med mat som är rik på omega 3, som nötter, lax och sojabönor. Det boostar återfuktningen och kan sänka stressen.

MOT SKADLIGT PILLANDE

Använd en ansiktskräm som innehåller grönt te eller lakritsextrakt, vilket hjälper till att bleka ärr som uppstått på huden av allt pillande.

MOT KLIANDE UTSLAG
Mosa en skalad gurka och lägg på huden. Låt det sitta på några minuter för att lugna ner det röda och irriterade partiet.





Ja man kan väl alltid försöka tänka på det här, men det bästa knepet kan nog vara vatten och träning.. Något man alltför ofta har en tendens att inte tillämpa i vardagen och helt enkelt glömma bort.


Mat

Precis skickat in min seminarieuppgift och nu står jag och lagar lite mat. Idag blir det korv stroganoff, något roligare kunde jag inte komma på i hungrighetens infinnade.. Eller hade ingredienser till..

Luktar gudomligt i alla fall, men det beror nog mest på den obligatoriska vitlöken!

Gott det ska bli med mat...

Korsett

ASOS Boudoir Skirted Ruffle CorsetASOS Boudoir Skirted Ruffle Corset
















 








Kollade in lite snabbt på asos och föll pladask för denna fina korsettGillar verkligen volangen nedtill..


Med andra ögon

Jag är piggare och gladare än jag vart på länge nu! Idag känns bara allting så himla bra, all osäkerhet har försvunnit med stormen och jag mår bra! Just nu finns det ingenting annat jag vill göra, jag är som gjord för att vara student i Uppsala!

Det här är det liv jag vill ha, det jag drömt om så länge, jag vill vakna upp varje dag och vara tacksam för det liv jag har! Känna att jag kan vara stolt, att jag har tagit mig någonstans! Det har inte varit lätt att ta sig hit, men på en dryg vecka så är det ganska så bra jobbat ändå tycker jag!

Avslutningsvis, Det gäller att välja att se på det hela med nya ögon..! Det är vad allt handlar om!

Men det slutar inte här..

Kvällen kanske gör det, men inte det liv jag valt att uppskatta nu!


Style by stars


Såhär vill jag se ut i vår när jag går ut! Sådär lagom kaxigt!.. Det gillar vi!


Och till vardags, söt i klänning. Precis i min stil.. :)

Dessa finns att hitta hos Style by stars

I'm feeling so alive

And I'm longing, for words to describe how I'm feeling
I'm feeling inspired
My world just flip turned upside down
It turns around, say what's that sound
It's my heart beat, it's getting much louder
My heart beat, is stronger than ever
I'm feeling so alive, I'm feeling so alive

Secondhand serenade - A twist in my story

Rocky & Muffins






Jag börjar sakna mina älsklingar något otroligt nu! Men samtidigt kan jag inte låta bli att le så fort jag ser dem på bild, det går knappt att hålla inne känslorna.. Jag älskar dem!

Ja, ni får mobba mig för dem för dem rosa korta byxorna jag har på mig och för att jag är blekare än snövit själv.. Det är okej! De sista dagarna lånade jag i princip allt ur min lillasysters garderob för att inte smutsa ner mina egna kläder, så det är själva förklarningen. Jag har iaf två söta katter mellan benen, och det är det enda jag bryr mig om.. Mina älsklingar.

Secondhand serenade



A phrasing that's a single tear,
Iis harder than I ever feared
And you were left feeling so alone.
Because these days aren't easy
Like they have been once before
These days aren't easy anymore.

Oboyabstinens

Jag har haft en sån där jobbig abstinens utav oboy de senaste dagarna, och det är lite konstigt för jag har aldrig riktigt varit ett sådant stort fan av det, visst jag har tyckt det varit gott med oboy, men aldrig varit beroende av det under någon period som många andra vart.. Men nu har det har inte funnits något annat hemma än vatten eller mjölk de senaste dagarna, o inget av det är kul i sig så jag har gått och längtat efter ett glas kall oboy.. Så idag slog jag tag i saken och fick köpt med mig ett paket oboy hem, farligt faligt men alltför gott för att motstå. Så nu sitter jag här med lite godis och ett glas oboy. Det är till och med det andra glaset oboy jag är inne på.. Hihi. Hur var det nu Emelie, leva nyttigt eller i alla fall äta riktig mat?

Försöker hitta motivationen till att sätta igång och plugga, men det är alltför svårt! Usch o fy, jag vill inte! Jag borde tagit uppehåll längre tid än såhär, just nu känns det som om jag aldrig kommer tycka det är kul att plugga!..


Alkoholen tar ut sin rätt

Hej hopp!

Igår kväll var en riktigt lyckad kväll, jag hade jätteroligt och låg på en sån där lagom nivå hela kvällen! De två sista timmarna kunde nivån till och med hållas uppe med bara vatten, så det var billigt och bra. :) Eller ja, man kanske ska tacka allt annat jag drack lite för snabbt tidigare under kvällen och en snus för det?..

Idag mår jag dock inte lika bra som jag gjorde igår.. Men va fasen, den här gången var det värt det. O det blir faktiskt bättre och bättre för varje timma som går, för varje smörgås jag äter och glas vatten jag dricker.. Så jag ska inte klaga. :)

Jag har turen att inte börja förrens fyra idag.. Så nu ska jag ta och göra i ordning mig och sen försöka plugga lite grann innan jag drar vidare ut bland allmänheten.

Ni får ha en kanondag!

Pubrunda

Pubrunda here we come..! Ska försöka göra Uppsala osäkert idag..


Ni andra, skål på er, jag hoppas ni får en riktigt trevlig kväll!

The day so long

Kom hem för en inte så lång stund sedan och om man bortser ifrån gårdagen så var det första dagen jag fick i mig riktig tillagad mat på en vecka. Wey! Köttfärssås och makaroner blev det idag, my favoritefood!.. Ja jag vet man har inte makaroner till köttfärssås, men o andra sidan gör man inte köttfärssås på det viset att det mer liknar små köttbullar i sås heller, så finn fem fel med Emelies matlagning..

Ni skulle fått er ett gott skratt om ni hade sett mig på cykeln idag, tänk er en andfådd Emelie med rinnande näsa som höll på att halka på varenda snöplätt som fanns, vilket i princip var överallt.. Vilken vacker syn va? Stackars alla bilar, jag var en trafikfara lindrigt sagt.

Bäst att ta bussen sen när jag ska ge mig ut på en liten pubrunda med nollningsgänget tror jag. Hur ofta festar man på en måndag en helt vanlig vecka? Hm, jag har aldrig gjort det i vilket fall som helst, men o andra sidan brukar jag typ aldrig festa heller. Så förra veckan innebar ett rekord för min del då det blev 3 ggr under veckan, o då var helgerna de som var lugna.. Alkoholist snart, javisst?


So long / Emelie


Godmorgon

Godmorgon på er,

Så var vi inne på ännu en ny vecka och med det ett litet steg närmre våren, åh vad jag längtar!... Är så fruktansvärt trött på all snö, på att behöva halka vart man än går, och att behöva frysa häcken av sig så fort man går ut! Jag vill ha våååår!

Det stora dilemmat, ska man våga ge sig ut på cykeln idag eller ska man vara så lat och försiktig att man betalar 30 kronor för att komma fram och tillbaka till skolan? Jag hade kunnat använda pengarna till något roligare..

Ni får ha en alldeles underbar måndag allihop!

Dålig självdisciplin

Jag har alldeles för kass självdisciplin, det är något som är säkert! Jag skulle plugga idag ju.. Fick läst en del sidor idag i alla fall, men långt ifrån så många om jag borde ha läst! Satt väl ungefär en timma eller något, på tok för lite om man säger så! Aja, inte mycket att göra nu när klockan över 12, och ögonen snart säger ifrån...

Får helt enkelt lägga ner mer kraft på det nu i veckan som kommer, och komma igång med det på riktigt, det måste jag göra om jag inte ska vara helt körd!
Som tur var har jag bara föreläsning imorgon och på tisdag, sen är jag "ledig", och med det alltså en massa eget arbete framför mig.. Lär behöva åka till skolan ändå om jag ska få något gjort, finns en risk annars att det inte alls blir som jag tänkt.. Här hemma är det alldeles för mycket som distraherar!

Nu kallar sängen! Godnatt och sov gott allihopa!


Inget går som det ska

Klockan är redan 5 och jag har inte ens öppnat min bok, jag som skulle vara så duktig och plugga den här helgen.. Argh på mig själv. Det hade nästan varit bättre om jag hade åkt till Göteborg, även om jag inte hade pluggat så mycket väl hemma så kunde jag iaf pluggat några timmar på tåget..

Stod och tänkte på hur mycket skit jag egentligen ätit den här veckan när jag duscha förut.. Jag har insett att jag måste börja äta ordentligt, man mår inte bra av att äta som jag gjort nu! Godis och chips räknas inte som mat! Måste inhandla matlådor så att jag inte behöver laga mat varje dag, det har man varken lust eller tid med. Det är själva förklarningen till mina piroger och all annan skit jag ätit.. Skärpning Emelie, skärpning.

Inspiration

Jag har inte riktigt hittat motivationen till att börja plugga ännu, dåligt av mig. Men jag kan inte hjälpa att det det finns alldeles för mycket som distraherar mig, saker som dessutom är mycket roligare än att plugga.. Såsom att spana efter snygga kläder t ex..


Med rätt tillbehör kan nog de här grejerna bli urfina tror jag!

100ade inlägget

Missade ju som många vet Let's dance i fredags, så nu vi börjar istället denna dag med att sitta bänkad framför Let's dance reprisenIdag tackar vi gudarna för att repriser finns alltså, förgyller en annars tråkig söndagsförmiddag väldigt bra.. Sen ska vi nog vara så roliga att vi ska tillbringa största delen utav dagen med att ha näsan i skolböckerna, men det är behöveligt om man säger så, så jag kommer inte undan. Målet idag är att jag ska försöka förstå mig på innehållet i boken, som tyvärr inte är till min fördel då det är på engelska. Men engelska ska man väl kunna ganska bra vid det här laget, så om det så ska ta 10 år så ska vi förstå allt..

Nu var detta ännu ett inlägg, och vips så har jag skrivit 100 inlägg totalt..


Lördagkväll

Ge mig något som kan få mig att vilja stanna i Uppsala, förutom min egen lägenhet..!

Bra bilder tack?


Såhär lite halvtråkig ser klädseln ut idag.

Jag och teknik går inte ihop.. Någon som kan tipsa om hur man tar kort i spegeln utan att det behöver bli såhär suddigt och gult? Jag har försökt leta mig fram, men hittar inget bra..


Skinande rent hem

Nu har jag dammat, dammsugit och moppat golvet, visst låter det ambitiöst? Det har nog aldrig hänt att jag moppat golvet hemma förut, brukar man göra det?.. :S Hunnit duscha, äta och målat naglarna också, känner mig riktigt duktig idag. Så skönt att få undan dem sakerna för ett tag.. Nu slipper jag tänka på det i alla fall tills imorgon..

Åh är så stolt över mig själv, sitter och kollar runt i rummet och kan bara konstatera att jag gjort ett bra jobb. Så himla fint blev det här hemma om man jämför med förut, känns mycket fräschare också. Ska försöka hålla det såhär ett tag nu, får se hur länge det funkar.. Kläderna lär ha hamnat på sin plats redan ikväll, nämligen överallt annat än i byrån eller tvättkorgen.. Hm, jag ska göra ett gott försök i alla fall!

Städdags


Idag ska jag vara så duktig och ta vara på att jag är ledig och börja städa! Mitt rum är i behov av en liten makeover nu, det ligger kläder överallt!... Ingen rolig syn.


Godmorgon helg

Åh, vad sjukt fort tiden går, det är redan lördag, och jag har med nöd och näppe hunnit med.

För en vecka sen satt jag förväntansfull i en bil upp till Uppsala med alla mina grejer, nu har jag bott här en vecka
och gått från att inte känna en enda människa eller ens stan till att ha någorlunda koll och att ha några att prata med. Någon annan som tycker att tiden går lite väl fort, någonstans därimellan måste det väl ha försvunnit lite tid?

Trots all förvirring så har jag tagit mig förbi den här veckan på något konstigt sätt. Det har varit mycket nytt att ta in och anpassa sig till, men jag kan trots alla de olika känslorna som infunnit sig sammanfatta den här veckan som en händelserik och rolig vecka, något som jag kan gärna se mer utav. Kanske en av de bättre veckorna i mitt liv när allt kommer förbi?

Det känns som allt kommer ordna sig, jag har ju trots allt bara varit här i en vecka.. Jag kan nog lära mig en hel del om mig själv av att vara här om inte annat. Det här är bra för mig..


Kvällen slutar tidigt

Det blev hemgång tidigt idag, hade ont i huvudet, så det var bara jobbigt. Ska snart hoppa i sängen o krypa ner under mitt varma gosiga täcke. Ska bara slänga på mig pyjamasen och borsta tänderna, sen så! :)

Såg att Bella åkte ut ur Let's dance ikväll. Tråkigt, vad ska man nu se på fredagkvällar? Finns ju ingen anledning att fortsätta kolla på Let's dance direkt.. Skit då!

Hoppas ni alla har haft en bra kväll! Godnatt på er!


En dagens

Det blir utgång,

och med det, outfiten:



Inte speciellt franskt, jag vet! Det enda skulle vara den randiga tröjan, men den ser mest ut som en pyjamas.. Hittade inget bättre och det var det enda jag hade hemma.. Så det får helt enkelt duga..

Frassa brassa supa massa?

Funderar fortfarande på om jag ska gå ut ikväll eller inte.. Det känns så himla jobbigt att behöva hitta till nya ställen helt själv, sen när jag väl är där så får jag det säkert jätteroligt, men det är det här innan som är jobbigt såsom att hitta dit och behöva dra på mig en bra frasse-outfit helt själv! Har inte lyckats byta nummer med någon tjej heller, utan har bara fått en del telefonnummer till killar.. Annars hade jag kunnat ringa någon.

Hjälp mig att fatta ett beslut någon!..

Skinnjacka



Jag fullständigt älskar den här jackan, en av de många anledningarna till att längta till våren är att få använda den här! Såg att dem hade den på internet nu. Jag köpte den för några månader sen, men valde fel storlek, köpte en 38a, men jag kan nog ha den i 36 då den var lite stor så kanske ska köpa den o ge den jag har till syrran?

Den lilla svarta



Nykommlingar i garderoben snart kanske? Alla tre kommer från H&M och kostar inte mer än 349 respektive 498 och 249 kronor. Har provat den till vänster och den sitter som en smäck, och det tror jag allt att de andra två också gör! Den lilla svarta går alltid hem, det bara är så..

Fredag

Idag är det fredag, gud vad skönt. Även om jag helst hade åkt hem idag, så kan det säkert bli en bra dag ändå, har bara två timmars lektion idag, vilket är skönt. Ikväll är det fest, men får se vad jag känner för sen, just nu är jag faktiskt inte på mitt bästa partyhumör, men det kan ju hinna ändras under dagen. Om inte annat bänkar jag mig framför Let's dance med lite godis, min nya fredagssysselsättning, och det kan ju också vara helt okej. Ensamt, men det kan också vara skönt. :)

Nu ska jag vara så rolig och sätta mig och betala lite räkningar. Yes, vuxenpoäng till mig!

Melissa Horn

Det blir en hel del Melissa Horn om kvällarna nu, för er som aldrig hört henne, ni har missat något! Jag gillar hela hennes album.. Lyssna här! 

"Säg, är det långa nätters fara att se det man vill se och var den man
vill vara och någon att ty sig till när långa nätter inte blir som man vill

Där går någon för att bara vara utan att förklara varför kärleken tar skada
när man älskar med varann på ett sätt som bara någon kan"



Dumma SJ

Det blir inget av hemåkandet den här helgen... Det fanns inga biljetter kvar för 25 kronor och jag har inte råd att betala 800 kronor för att vara hemma 1 dag.. Även om jag kan känna att det hade kunnat vara värt det, för jag hade verkligen ställt in mig på att åka hem, med det menar jag att jag verkligen planerat vad jag skulle göra hela helgen! Men man kan få mycket saker för 800 kronor, så det är bara att planera om. Jag hatar när det inte blir som jag vill och tänkt mig att det ska bli! Undrar vad man ska hitta på helt själv i Uppsala en hel helg? Någon frivillig som kan tänka sig vara med mig, Tobbe kanske?

Jag räknade blint med att det skulle finnas biljetter, men har inte hittat en enda biljett för 25 kronor och då har jag sökt på många fler dagar och avgångsställen än vad jag hade tänkt!
Jävla SJ, det är fult att ljuga!

Nytillskott i garderoben

Fick köpt mig en kjol och två tröjor idag, varav kjolen och ena tröjan bara kostade 98 kronor tillsammans. Tänkte ha lagt upp bilder på det, men jag fattade inte hur man kunde få bra bilder med kameran, antingen var det blixt eller så var det alldeles för gult och fult. Så det blev inga bilder idag, får väl se om jag kan försöka hitta någon inställning på kameran så att det kan bli någon bra bild. Någon som kanske vet hur man får snygga bilder om man tar kort på sig själv i spegeln?

Gina tricot har en helt sjuk rea just nu, alla plagg kostar 49 och 99 kronor..! Rörigt är det, så typiskt tjejer att bara slita i alla plagg, rean för killar brukar alltid se mer ordningsam ut, konstigt det där! Men det finns också mycket grejer så det är värt mödan att leta igenom sakerna. Hittade jättemycket saker som inte alls är speciellt gamla, t ex min väst med paljetter. Jag köpte den för 400 kronor för inte alls länge sedan, nu kostade den 99 kronor på rean! Sånt är bara så jäkla surt!



10% på H&M

Jag brukar inte bry mig om H&Ms clubdagar egentligen, för vad gör 10% på typ 200, inte speciellt mycket. Men idag blev jag jätteglad när jag såg att dem hade 10% på allt, det är ju alltid något.. Jag har inte shoppat något nytt till mig själv på evigheter nu, så jag kanske är värd något nytt plagg i alla fall?

Det får nog bli en tur ner till stan efter vi pluggat, har ju faktiskt inte tagit mig en ordentlig koll på vad Uppsala har att erbjuda i butiksväg ännu så det är såväl dags nu.


Fin väska

Åh jag blev kär när jag såg denna.. Som med allt annat fint som jag hittar, så finns denna på asos. Dom har sjukt mycket snygga saker, värt att kollas in om det inte redan gjorts!


"Ledig" idag

Godmorgon godmorgon.

Hör och häpna, idag är jag ledig från skolan, så otroligt skönt för det har allt varit lite stressigt de senaste dagarna. Vi hade vår första inlämning igår på 6 sidor, dock var det ett grupparbete, men ändå, vi började i måndags. Har inga föreläsningar eller så idag i alla fall, och tur är väl det, fick i mig lite för mycket att dricka igår kväll.. Helt ledig får jag dock inte lov att vara idag, ska hem till en kille nu snart och så ska vi förbereda oss inför morgondagens lektion, vi hade oturen och blev såkallade diskussionsledare till imorgon, läskigt. Hur ska jag som alltid varit rädd för att redovisa klara detta tro?

Ska hem i helgen hade jag tänkt, man får ju passa på när det bara kostar 25 kr per resa! Sjukt billigt.. Vet inte om jag ska åka redan imorgon efter skolan och skippa festen som är på kvällen eller om jag ska vänta till att åka på lördag morgon.. Svårt val detdära!


Kickoff ikväll

Hemgången från skolan och pluggandet nu.. Precis fått i mig några pannkakor, och lite chips som efterrätt. Så himla nyttigt lever jag nu, man är så hungrig när man kommer hem att man tager vad man behöver och vad man har. Och chipspåsen har legat alldeles för länge, ända sedan i lördags så det var dags att äta lite ur den iaf!..

Ska snart göra iordning mig för fest. Ska bara andas lite först.. Egentligen var det meningen att alla skulle samlas vid 6 tiden för att äta lite innan vi skulle ibäg till Norrlandsnation, men jag kände verkligen inte för att stressa idag.. Det går säkert bra ändå..

Pluggeliplugg

Godmorgon onsdag

Klockan 8 var det som gällde imorse, jag var inte alls pigg då, men vad gör man inte för att klara av skolan och nollning samtidigt?

Ska precis sätta igång med skrivandet nu, jag behöver en sida om marknadssegmentering och positionering sen är jag klar, snälla låt det gå fort..


Back on track

Godkväll godkväll alla glada, och sura. :)

Idag har det inte blivit så mycket uppdatering på den här sidan, och det kan vi be om ursäkt för... Men och andra sidan, det är nollning och vad kan vara viktigare än den?! Det här visade sig vara en bra dag i alla fall!

Trots allt det roliga kan jag ändå känna mig dålig, har inte hunnit med allt jag borde gjort. Det var länge sen man kände att man inte hann med allt, men idag har det vart extremt mycket att göra men gud vad roligt det varit. Jag kom hem närmare halv 7 och då var det bara att slänga in lite mat från gårdagen i mikron, tveka lite över om man skulle stanna hemma och göra inlämningsuppgiften som ska vara inne imorgon eller om man skulle prioritera nollningen. Såklart var Emelie tvungen att ta igen gårdagen, så det var bara att snabbt byta kläder för att sedan dra ut till bussen, för ikväll var det nollning.

Jag hade jätteroligt verkligen, träffade massa nytt folk som man började prata med och det var å jäkla kul och se hur galna alla var. Massa ramsor tvärs över rummen hela tiden, helt galet roligt. Stackars alla läkare, dom var nog rätt ägda utav alla galna ekonomer.. Jag hade kunnat stanna länge, men som tur var hade nationen bara öppet till 11 så jag kom hem i tid. Och nu sitter jag här, borde egentligen ta tag i inlämningsuppgiften men jag är inte så jäkla pigg på att skriva om marknadssegmentering nu.. Någon som förstår mig?

Imorgon är det den stora kick-offen för nollningen och då ska vi alla ha på oss en outfit från våra respektive land/grupp. det kan nog bli spännande, det blir väl något i blått, rött och vitt för min del, kanske en basker, då jag är med i frankrikes nollningsgrupp nu. Hm, inget direkt nytänkade, men va fasen, får se hur det går, gäller att fixa ngt imorgon..

Nä nu ska jag nog se till att göra något vettigt, om det blir sova eller plugga, det återstår att se...

Godnatt på er i vilket fall som helst!

Frankrikes flagga
Imorgon gäller det, korka upp, korka upp koooorka uppp!

Låt det bli en bra dag

Idag har jag föreläsning mellan 11-13, sen blir det ett grupparbete med ett gäng killar.

Jag håller jag tummarna för en bättre dag än gårdagens!

Nu är den stora frågan, cykeln eller bussen idag? Det snöar ju inte just nu...

Inte min dag

Nu är jag hemma efter en helt kaotisk dag.. Det här var verkligen inte min dag. Har inte känt mig så ensam och så förvirrad på väldigt länge..

Usch jag säger bara, gå aldrig ut och cykla när det snöar ute, inte om du ska vistas bland folk senare och du bär mascara. Dömt att misslyckas, vilket jag tänkte först, men alla andra cyklade ju, så varför inte jag? Jag skulle gått på min magkänsla, för jag såg ut som en panda resten utav dagen sen.. Inte vidare kul när man vill göra ett bra intryck bland folk.. Jag vägrar cykla om det ska snöa och regna, det får kosta vad det kosta vill att ta bussen, jag tänker inte göra om samma misstag igen. Punkt slut.

Vad trodde jag egentligen, att det skulle bli lätt? Det har helt klart vart lite för mycket idag. Jag har valt helt fel personer att börja prata med, o samma sak när det gäller nollningsgrupp, helt fel. Jag hoppas kunna byta grupp på något sätt.. Annars är 350 kronor slängda i sjön.

Alla andra skulle ut och dricka öl på smålands nation ikväll, men inte jag, inte idag.
 
Jag kanske kan skratta åt allt som har hänt idag om några år, men inte idag.. Idag vill jag krypa ihop i Robins famn och bara gråta, få honom att göra allt bra, men det kan jag inte. Helvete!


Ge mig mindre att välja mellan!

Hela tiden dyker det upp olika grupper man ska välja mellan, jag blir galen! Varför kan det inte vara färdigt redan från början? Det hade i alla fall underlättat för mig, och säkert för många fler som är nya. Jag hade inte haft så mycket problem som jag har nu, usch! Asså jag fattar inte hur folk vet vilken grupp man ska gå med i när det gäller föreläsningar, vilken nation man ska gå med i, eller vilken nollningsgrupp man ska välja.. Men jag ser ingen annan som velar. Jag fattar verkligen inte vad jag ska gå på. Gah, jag och min beslutsångest får panik.

Jag känner ju inte till något i Uppsala, så därför säger det mig ingenting om jag får gratis inträde till en viss klubb, jag vet inte ens om det är en klubb folk brukar gå till eller ens vad saker och ting ligger. Har typ cyklat galet fel 15 ggr redan, och då har jag vart ute och cyklat 2 ggr, jag och mitt lokalsinne asså. Jag trodde att de var bra, men icke, mer fel kunde jag inte ha.

Aja bara så ni vet är jag med i Japans Jibbinglandslag, vad det nu innebär... Vi ska ner på stan sen och köpa japan-outfits så mycket vet jag, sen får vi se vad som händer. Folk verkar helt galna i alla fall, det är något som är säkert!

Förvirrad själ

Vad har jag gett mig in på?

Så kan vi sammanfatta dagen än så länge. Jag är helt förvirrad. Kom och hjälp mig, någon?

Första dagen som student

Godmorgon måndag.

Usch vad dåligt jag sov hela natten, vaknade hela tiden i princip och kollade på klockan.. Nu sitter jag här och försöker få i mig lite gröt, men jag mår mest illa så det blir inte så mycket utav det.

Idag välkomnar vi mitt nya liv, skola och förhoppningsvis ett roligt studentliv.. Hoppas vi får tillbaka ett trevligt välkomnande, så blir det lite lättare alltihop.

Jag är inte så värst nervös nu när allt ändå kommer förbi... Jag borde kanske vara det, men det kommer väl så fort jag satt mig på cykeln kan jag tänka mig.

Nu ska jag se till att göra mig i ordning, ette fasen vad jag ska ta på mig men hittar säkert något. Ha det så bra allihop, och lycka till allihop som också börjar plugga idag!

Nystart

Nä nu ska jag hoppa i sängen och läsa på inför imorgon, vad jag behöver ha med mig och dylikt. Hoppas nervösa Emelie kan somna sen.. Mitt nya liv börjar imorgon!

Imorgon kommer det bli en rolig dag, saker och ting förändras, hur läskigt det än kan vara..

Nu ställer vi in oss på nollning och så kör vi järnet!

Adorable slippers





Finns på forever 21 för bara 3,5 dollar... Visst kan dom pigga upp vilken vardag som helst?!


Även dessa finns att hitta på forever 21 och kostar 16,8 dollar. Enkelt snygga!
Tänk er vad söta dessa hade kunnat vara till ett par bruna ben, ett par jeansshorts och en stor vit t-shirt. - Hello summer, you´re welcome!



Be the change you want to see in the world

Ge mig vår nu!

Fast att jag försöker hålla i mina pengar så gott det går nu kan jag inte bli att förundras utav alla snygga plagg som finns att köpa på internet. Ååh, om jag ändå hade haft mer pengar...

Vårens vill ha lista:

- Kavaj, skitsnyggt med uppkavlade armar och sen ett par lite söndriga jeans till.
- Snygga gladiatorsandaler, både med hög och låg klack.
- En väska med fransar

Hey, jag fyller år snart... Mamma pappa...

Frisyrer


Nicole Richie i en fin frisyr...

Försöker hitta lite inspiration till en ny frisyr nu men hittar inte så jättemycket.. Någon som har en bra frisyr på lager? 
Jag har tröttnat på mitt slitna hår och att alltid ha håret i en hästsvans! Jag vill ha lite förändring, både när det kommer till frisyrer man gör för dagen och för riktiga där man klipper sig. Vet inte riktigt vad man kan göra, vågar inte riktigt klippa av det så att det blir kort, trots att jag är ganska så sugen på det. Men jag är så rädd att jag ska bli missnöjd, och det tar ju så himla lång tid för håret att växa ut igen... Ja en sådan tråkmåns är jag, men som jag sparat, kan ju inte bara klippa av det nu när det väl börjar bli långt..

Studentliv

Har tagit min första cykeltur i Uppsala nu, tyvärr lyckades jag inte med det som var själva planen med cykelturen, nämligen att hitta skolan... Hm, lite illa kanske, men jag är ganska lugn ändå. Jag fick lite motion i vilket fall som helst och jag hoppas på bättre tur imorgon istället då det är ljusare, annars om jag inte hittar är det bara att fråga någon, alla är så fruktansvärt hjälpsamma här så det blir nog inga problem.

Har värmt en pirog nu som jag sitter och äter, det blev middagen/kvällsmaten igår och likaså middagen idag. Undrar vad det kan bli imorgon? Kanske en pirog igen? :P Får ju passa på att äta lyxigt nu medans jag fortfarande har lite pengar kvar, sedan blir det nudlar, som kostar halva beloppet utav en pirog, resten utav månaden...

Har lite godis som tröst nu framåt kvällen.

Hej studentliv!

Lite bilder från lägenheten

Det blev inga före bilder tyvärr, men lite bilder på lägenheten efter att jag fått upp mina grejer kommer här. Det är fortfarande lite som ska göras, men det här är en början i alla fall. :)


1 och 8 månader

Efter lite panik och många tårar så har Robin nu åkt. Så nu sitter jag här, helt ensam i min lilla lägenhet och saknar ihjäl honom och mina katter. Funderar på vad jag ska göra nu, borde kanske ta mig ut på cykeln och försöka hitta vägen till Ekonomikum, så att jag inte åker vilse imorgon, det hade inte riktigt varit så bra tror jag. Men det är så fruktansvärt kallt ute att det inte lockar speciellt mycket. Mycket mysigare att sitta hemma i min lägenhet nu när jag tänt ljus och allt...

Hm, borde kanske se till att fixa något anteckningsblock också, ifall ifall det skulle behövas skriva något redan imorgon.

Ps. Idag har jag och älsklingen varit tillsammans i 1 år och 8 månader! Det kunde man inte tro, att det skulle hålla så länge. Grattis till oss älskling!





Mitt nya kalla hem

Det är extremt mycket kallare här uppe. Jag som alltid är frusen! Hur ska jag klara mig?


Första morgonen på egna ben

Första morgonen jag vaknade upp i Uppsala, i min egna lilla lägenhet, ska snart göra frukost i min egna lilla kokvrå och ska äta mina alldeles egna ägg... Hur skönt låter inte det? :)

Förlåt för att jag inte skrev någonting igår, jag lovade ju till och med att lägga upp bilder. Men vi hade fullt upp hela dagen, så det blev inte riktigt tillfälle att slå upp datorn och börja skriva. Men vi kom i ordning med nästan allt i lägenheten igår, jätteskönt! Vi hann till och med handla hem lite basvaror, det gick på 700 spänn, och då fick jag inte ens med mig speciellt mycket hem!... Shit jag kommer behöva leva snålt känner jag.

Jag ska lägga upp lite bilder på lägenheten senare idag, först ska jag se till att vara lite med robin innan han sätter sig i bilen och åker hem. Nästa gång jag får träffa honom är om 2 veckor, och tills dess är det lååång tid kvar.

Först nu börjar det gå upp för mig

Ni har läst det flera gånger, ni tycker väl till och med att det börjar bli lite tjatigt, men det är först nu det börjar gå upp för mig på riktigt att jag ska flytta imorgon! Med allt vad det innebär, så är det nervöst! Jag är främst nervös inför skolan som börjar på måndag, tänk er att komma dit helt själv och inte känna en enda människa, läskigt! Men det ska vi klara...

Ska ta vara på att jag hittade kameran ordentligt imorgon! Har tänkt dokumentera lite från resan, så att ni får se lite bilder ifrån alltihop och inte bara läsa om allt! Så kolla in min blogg imorgon, då hoppas jag det har hänt lite.

Nu ska jag hoppa i sängen och hoppas på att en bok kan trötta ner mig lite. Klockan ringer vid 6 imorgon så jag hoppas få mig lite sömn innan dess.

Sov gott och dröm sött allihop!

Let's dance

Jag spyr snart! Att man aldrig lär sig vart gränsen går för hur mycket man kan äta, varenda eviga gång ska man äta för mycket!.. Gah, jag blir arg på mig själv! Det är ingen idé att jag skriver att jag aldrig mer ska äta godis, för även om jag kan känna så just nu, så kommer jag aldrig hålla det. Jag kommer äta godis imorgon igen, jag lovar er...

Som tur var sitter jag bara bänkad fram let's dance, så om jag har tur lägger sig illamåendet lite tills jag är tvungen att resa på mig...

Är det någon annan som kollar, såfall vad tycker ni? Någon favorit ännu?

Snygga accessoarer

Accessoarer är något jag har väldigt ont om, och det är något som faktiskt kan variera en outfit ganska så bra och ibland till och med kan få en tråkig outfit komplett. Så jag kollade runt lite på internet för att se om jag kunde hitta något snyggt. Och visst gjorde jag det, det är nog omöjligt att inte göra det. Här nedan har ni mina favoriter, allihopa hittade på Asos.


Citat


Gnistra ikapp med discokulan

 
En snygg paljettklänning från nelly. Visst var denna fin? Färgen är ju helt underbar.

Rocky och Muffins agerar trötta katter

Hittade min gamla kamera som jag fick i konfirmationspresent häromdagen när jag rensade rummet, så var tvungen att fota mina små älsklingar nu innan jag åker till Uppsala. 

Det är ingen bra kamera jag hittade, men va fasen, den duger så länge tills jag har råd att köpa en ny.

Tyvärr var katterna lite trötta precis när jag blev sugen på att agera fotograf, men det blev en bild på dem var i alla fall.


Hm, Muffins något sjuka sovställning...


Sötiskatten Rocky har kanske en lite mer normal sovstil, eller vad säger ni?

Åh jag vill bara gosa ner mig i deras päls, kommer sakna mina älsklingar sjukt mycket!

Fredagsmys

Idag är det fredag, och även om jag inte gjort så mycket den här veckan förutom att packa, så är det ändå något speciellt med fredagar. Jag gillar fredagar, för många kanske det innebär utgång, men just nu är jag så tråkig så att det innebär fredagsmys för min del och det gillar jag. Det kanske blir ändring på det i uppsala dock, vem vet, det är ju trots allt en studentstad jag flyttar till. Men som med allt annat, det återstår att se...

Det är sjukt, imorgon flyttar jag hemifrån och det innebär att idag är den sista dagen jag bor i den här lägenheten. Weehooo! Lite läskigt, men samtidigt känns det helt underbart.

Nu väntar jag bara på att min lillasyster ska komma hem så att vi kan göra tacos, börjar bli hungrig. Sen blir det lite chips och godis framåt kvällen. Mums, det här kommer bli en bra dag/kväll, åtminstone god!




Ny favorit i chipsväg, nämligen cream cheese chips. Hör bara hur gott det låter... Helt oemotståndliga!

Vända tillbaka dygnet?

Fasen det blir ett inlägg till... Jag är för pigg för att gå och lägga mig.

Förbaskat då, just nu vill jag ju bara vara trött!
Det är inte bra att ha ställt om dygnet totalt precis innan man ska börja plugga. Det är ju försent att vända om det nu, om jag ska upp tidigt imorgon så kommer jag bara vara trött hela dagen och sen kommer jag inte få tid till att sova igen timmarna jag missar och då kommer det resultera i att jag är trött hela helgen. Och det går inte för sig, för på lördag då gäller det, då ska jag upp jättetidigt för att flytta och sen kommer det gå åt massa energi till att få ordning på allt när jag väl kommer dit upp! Så vi behöver så mycket energi vi bara kan få!

Vi har planerat ta bilen från mig vid 7 ungefär på morgonen, så halv 7 ska jag i princip bära ut massa saker för att packa en bil full och innan dess borde jag ha gjort i ordning mig någorlunda. Jag vill ju inte skrämma Bina, tjejen jag ska hyra av, totalt! Så klockan kanske får ringa vid kvart i 6? Hemska tanke!

Aja, jag antar att det får bli som det blir, jag får helt enkelt försöka tvinga mig själv till att gå och lägga mig tidigt på söndag kväll, trots alla envisa nerver inför skoldagen som antagligen kommer infinna sig. En sömntablett kanske inte hade gjort sig helt fel?

Nä nu SKA jag sluta skriva och gå och lägga mig och läsa!

Pusspuss på er!

Finally

Åh, idag är jag stolt över mig själv! Fast att det bara har varit jobbigt och tråkigt att packa ner alla saker så har jag lyckats fortsätta med det, och till och med varit så ambitiös att jag hällt ut de 3,5 säckar med kläder jag redan ansåg mig vara färdig med och sållat bort yttligare en säck med kläder, så nu står det två säckar och en stor resväska full med kläder i klädkammaren och väntar på att jag ska få en helt egen lägenhet. Och resultatet? Jag är färdig med allt! Det är bara lite småsaker som återstår, och det fixar jag på några minuter imorgon! Äntligen!

Jag har hållt på lite smått sedan i lördags med att packa ner saker, så det ska bli jätteksönt att släppa det och bara fokusera på mig själv, ta det lugnt och göra i ordning mig. Jag är i stort behov utav en makeover nu! Ni vill inte se mina naglar nu, helt sköra och äckliga, med några små partier av nagellack. Usch, jag skäms. Och mina ben är inte desto bättre, vinterpäls är det rätta uttrycket!

Nä nu ska jag nog gå och lägga mig och läsa boken jag påbörjade igår kväll. En shopaholics bekännelser heter den, för den som är intresserad. Har inte kommit så långt i den än så kan inte avgöra om det är en bra eller dålig bok, men jag lovar att säga vad jag tycker sen när jag är färdig med den.


God natt och sov gott allihopa!




Sonja Aldén - du får inte. Otroligt skön låt att lyssna på nu under kvällen/natten.

Söt i mössa

Har kämpat hårt i 2 timmar nu, så nu jag känner mig värd åtminstone 5 minuter vid datorn. Tittade runt på lite sidor och kom in på en sida som heter nuknuk och hittade dessa söta mössor, helt vanliga mössor men ändå med den där lilla extra rosetten som gör den sådär gulligt fin. Det kanske vore något för mig nu när jag ska upp till en liten nordligare del av sverige? Kan inte bestämma mig vilken färg som är finast bara...

d.i.i.t.u  d.i.i.t.u

Rensa och packa saker hela dagen lång

Idag är det inte läge att fastna framför datorn en längre tid... Jag har 6 timmar på mig nu att göra ordning både mig själv och allt det sista som ska med flyttlasset, innan Robin kommer hit ikväll. Det låter mycket, men det är det inte när man ska packa ner sina saker. Jag har inte plats för att ta med mig allt, så en hel del måste rensas bort, och det är det som tar det mesta utav tiden.

Ska försöka använda tiden väl idag så att allt kan bli klart, imorgon vill jag kunna se till så att allt är med och är fixat! Och sen självklart göra iordning mig själv, som måla naglar, raka benen, göra hårinpackning och lägga ansiktsmask. Jag vill komma till Uppsala fräsch och fin. Det är då mitt nya liv börjar, och vi ska börja bra!


Vårnyheter

Det är rent ut sagt farligt att åka in till stan nu! Alla butiker har fyllt på med vårnyheter, helt underbara saker måste jag poängtera, och som om inte det var nog så kör de flesta butiker slutspurten på rean nu! Det finns fortfarande riktigt snygga fynd att göra, så ut med er alla ihop, ni som har råd... Gör mig avundsjuk!

Usch usch, det spelar ingen roll att Emelie egentligen behöver hålla hårt i varenda öre hon äger för att kunna klara sig fram till det första studiebidraget kommer, hon måste shoppa. Emelie kan ju inte bara gå förbi alla godbitar som hänger på galgarna, det är helt omöjligt, man kan inte komma hem tomhänt. Idag blev det ett par ljusa slitna jeans, ett par söta ballerina och en liten partyväska med nitar.

Nu ska jag bestämt inte gå utanför dörren innan det är dags att packa in de mesta utav mina tillhörigheter i en bil för att sedan köra upp till mitt nya hem i Uppsala. Jag har inte råd att gå utanför dörren!



De här byxorna fick jag kämpa för, fick besöka 4 olika gina butiker i stan för att tillslut finna rätt storlek.


En bra dag

Godmorgon godmorgon gott folk.
Nu var det onsdag och med det ännu en dag närme flytten! Shit, vad tiden går fort!

Idag har vi vaknat på bra humör, så nu glömmer vi bort alla frågetecken, och inser att det kommer lösa sig till slut på ett eller annat sätt ändå. Ska in till skatteverket idag och fixa så att jag blir folkbokförd i Uppsala.

Nu väntar jag förväntansfullt på lördag, det kommer bli en bra helg, det ska det bestämt bli!


Love changes everything

Såhär framåt kvällen är tankarna många... Men den största av de alla är nog om jag verkligen gör rätt i att göra det här?
Jag vet varken ut eller in, på ett sätt vill jag det här mer än något annat, men samtidigt säger en annan del av mig ifrån.
Jag vill inte behöva välja mellan två saker som jag vill så mycket!

Jag har en känsla av att jag kommer sakna min älskade Robin något fruktansvärt!

Men vi kanske kan klara det, bara vi vill och tror att vi kan göra det!



I believe in fairies..
Fairy tales do come true..


Evighetsprojekt

Hela den här flyttgrejen känns som ett enda stort evighetsprojekt! Jag ser inget slut på det hela, när allt väl är nerpackat så ska det sen upp när jag väl är i uppsala. Kul! Sen har jag lägenheten i 5-6 månader och sen ska allt göras om ännu en gång! Ännu roligare! Vart nästa flyttlass går, det återstår att se, men det ska någonstans.

Nu skulle jag haft en kamera, så jag hade kunnat lägga upp bilder på röran. Mitt rum ser ut som ett enda stort bombnedslag, i princip hela lägenheten ser ut som ett enda stort projekt. Man påbörjar något för att sen inte orka mer och gå vidare till nästa grej som ska göras... Ingen taktik där inte, det är något som är säkert...

Det står tre säckar och två papperskassar ute i hallen o då är inte ens allt nedpackat, långt ifrån. Jag börjar tveka på om allt ens kan få plats i en bil... Inga möbler och jag skulle behöva en lastbil? Hm..


Hjälp sökes!

Det dimper ner post från Uppsala universitet och csn varje dag nu, och jag blir bara mer och mer nervös... Har massa frågor gällande allt och inget! Och det känns som lite i sista minuten, men det är först nu jag fått alla papper och den slutgiltiga antagningen så det är först nu de flesta frågetecknena kommit upp! Damn it, det här börjar kännas riktigt jobbigt.

- Måste jag folkbokföra mig i Uppsala eller kan jag bara anmäla en tillfällig adress?
- Måste man köpa kurslitteraturen innan man börjar? Var kan man köpa begagnad litteratur?
- Ska man skriva ut antagningbeskedet och ta med det? Regestreringen?
- Vilken nation ska man gå med i? Och när betalar man kåravgiften? Måste man göra det innan?
- När kan man räkna med att få första studiebidraget?
- Kan man få bostadsbidrag?

Jag är den person evigt tacksam som kan svara på dessa frågor!

Förberedelser inför flytten

Godmorgon tisdag, godmorgon packdag!

Idag ska vi stå i för fullt, det ska packas som aldrig någonsin förr! Efter den här dagen vill jag känna mig färdig med det mesta... Det är bara jobbigt att ha allt hängande över sig, man kan inte riktigt slappna av.

So wish me good luck!

Vimsadekor

     

 





Jag måste verkligen tipsa om Vimsadekors hemsida! Hittade dit genom Englas blogg, och dom har verkligen helt underbara väggdekorer. Jag föll extra mycket för dessa ovan, tänk er en vit vägg med något av dessa citat på, perfekt?

It's the little things that makes life big

Så nu är man hemma från bion, det blev Australia, och tur var väl det. En riktigt bra film, den innehöll i princip allt man kan önska sig. En film som absolut är värd att ses på bio. 


Bio ikväll

Ikväll blir det bio med älskling. Vilken film det blir återstår att se.

"Australia", "Changeling" eller "Yes man"?

Ha en bra kväll allihop!

Asos delivery

Snacka om att jag sken upp som en sol när jag fick posten idag, mitt paket från asos hade levererats till posten! Som jag har längtat...

Ännu gladare blev jag när allting visade sig vara lika fint som jag hade hoppats på! Jag var lite orolig ett tag, det var nämligen första gången jag beställde från asos så jag var lite tveksam till vilken storlek jag skulle välja. Men jag valde den storleken jag brukar köpa när jag handlar på H&M, och det visade sig fungera alldeles utmärkt.

Nästan i alla fall. Det var ett klädesplagg där dragkedjan inte riktigt ville gå ihop helt... Men, det är inte hela världen.


         
Här är plaggen jag fick hem, av alla plagg är den rosa klänningen favoriten. Den kommer vi nog se mycket av nu under våren...


Läslus

Jag har alltid gillat att läsa, men nu har det inte blivit av på ett tag, men igår kväll innan jag skulle sova haffade jag tag i en bok. Och gissa vad, det slutade med att efter några timmar inatt och imorse så var den utläst, och jag kan knappt bärga mig tills jag får lägga händer i ännu en bok. Jag älskar att läsa, det finns inget bättre än att inte kunna lägga ifrån sig en bok!

Boken jag läste igår var en bok av Katarina von Bredow och hette "Knappt lovlig".
Trots att hon bara skriver ungdomsböcker, och jag ibland kan känna mig lite för gammal för det, så är jag helt fast i hennes böcker. Steget mellan 15 och 20 är trots allt inte så stort, även om man hunnit mogna en del under åren, så har inga alltför stora förändringar hunnits göra.

Jag kan verkligen rekommendera hennes böcker, här är några av titlarna:
"Räcker det om jag älskar dig?"
"Hur kär får man bli?"
"Expert på att rodna"
"Knappt lovlig"
"Som jag vill vara"

   

7 sanningar om mig själv

Här kommer en klassiker, om det är någon som vill, utmana mig!

7 sanningar om mig själv


1. Jag pratar med mina katter, ibland tror jag inte att jag är riktigt klok. De är mina allt-i-ett, de fungerar som psykologer, som gosedjur, som tröstare, som ljuv musik att somna till... Ja allt!

2. Jag har väldigt svårt för att spara pengar... Jag har inte ett öre sparat, och då har jag jobbat i ungefär 4 år. Att shoppa för över 20 000 på bara H&M på ett år, säger väl en hel del?

3. Jag är mörkrädd. Om jag är ute springer jag förbi häckar och skogar. Är jag hemma och ska gå o lägga mig så släcker jag lampan för att sedan springa till sängen, krypa ner under täcket, ligga blixtstilla för att höra om det är någon i lägenheten, även om jag precis kommit därifrån. Jag kan absolut inte kolla i garderober eller under sängar när det är mörkt!

4. Jag längtar såpass mycket till vuxenlivet, att jag ibland glömmer av att leva för stunden och ta vara på de år jag har som ung och självständig. Jag vill ha barn, och jag vill gifta mig, det är mina mål i livet, det andra känns som något jag måste göra fram tills dess. Jag vill helt enkelt ha "villa, vovve, volvo, barn" och jag vill ha det nu!

5.  Det här låter kanske lite äckligt, men jag gillar att klämma finnar på andra. Det finns något skönt med en finne som exploderar. (Gud, att jag skrev det där...)

6. Jag vill nog egentligen inte sitta vid ett kontor för resten av mitt liv utan mina drömyrken är egentligen make up artist och inredningsarkitekt. Anledningen till att jag inte utbildar mig till något av detta är för att jag vill tjäna bra när jag blir äldre, jag vill kunna ge mina barn det liv jag har aldrig fick, även om jag kan känna att jag är nöjd med mitt liv. Jag är rädd att jag aldrig skulle lyckas tjäna bra inom något av dessa yrken.

7. Jag är egentligen ganska så snål. Det finns ju en anledning till att jag nästan bara har en massa H&M kläder i min garderob, annan än att dom är snygga. Jag hittar massa fina märkeskläder, men jag vill inte bara inte betala så mycket för mina kläder, hur snyggt plagget än kan vara.

En bild säger mer än tusen ord

Jag vill ha en kamera! Ingen blogg kan vara rolig utan bilder, jag vill kunna titta tillbaka på bloggen och minnas saker. En massa text är inte rolig att läsa! Så sant som det är sagt, en bild säger mer än tusen ord!...

Nä nu ska vi börja spara pengar och sen köpa en kamera, den behöver ju inte ens kosta mycket!


     

Någon av dessa godingar kanske? Rosa såklart!


Död Emelie

Nu är helgen avklarad, och med det tre arbetsdagar. Skönt! Men det är som är kvar av Emelie nu, är en död en. Emelie behöver minst 10 timmar sömn nu för att kunna fungera normalt igen, och för att kunna ta tag i nedpackningen för flytten.

Förutom jobbet idag har jag även gjort lite nytta här hemma, hela klädkammaren rensades, och det tog väl sisådär 2-3 timmar och ungefär 20 påsar med saker som ska slängas. Usch o fy, men lite roliga saker hittades under tiden, såsom gamla kläder, skolarbeten och leksaker. Nostalgi säger jag bara.


Fashions fade, style is eternal

Jag vill spy på kläder just nu! Har rivit ur min garderob, och det ångrar jag ganska fett nu. Man kan inte sätta sig vid 9  tiden på kvällen och välja kläder, det går inte, speciellt inte när man vet att man ska jobba dagen efter. Måhända att jobbet inte börjar förrens vid 10.30, men det lär ta timmar att göra något åt min garderob.

Jag har massvis av klädeslagg som är halvdana, kan vara snygga om man matchar dem rätt, men det är alltid klädesplaggen som blir liggande när man väljer kläder för dagen. Man väljer helt enkelt något som är snyggare men bör man vara så hård och slänga dem av den anledningen? Jag har ju trots allt lagt pengar på dem, och det finns ju en chans att dem kommer till användning, någon gång... Jag tycker ju om plaggen i fråga, det är bara inte mina favoriter.

Ge mig bra tips till hur man gör sig av med plagg utan beslutsångest! Hur ska man tänka för att det inte ska bli så svårt att välja bort något? Det funkar inte med "har inte använt på minst ett år", "jag klarar mig utan den"... Om det inte är inne just nu, så kanske det blir det snart igen...



"Fashions fade, style is eternal"














Onödig utgift

Idag när jag höll på att rensa lite bland mina saker hemma, blev jag lite smått förskräckt när jag insåg att jag samlat på mig 9 bäddset under ungefär 2 år. Är det verkligen nödvändigt? Jag tycker om dem alla, men man kan väl inte ta med sig 9 st bäddset för att vara borta i 5 månader?


Let's dance

bild

Ingen har väl missat att Let's dance drog igång ikväll? 


Jag var tvungen att se Blondinbella dansa så sitter bänkad framför tvn med lite godis och chips nu. Himla härligt efter en jobbdag. :)



 

Nu börjar nedräkningen till flytten på riktigt, imorgon är det en vecka kvar tills jag bosätter mig i Uppsala, nu börjar det kännas!


Work at Jerkstrands

Godmorgon jobbdag,

Idag ska vi slänga på oss den nya semletröjan och palla oss vidare till jobbet för att sälja massvis av semlor! Folk är helt galna i dem, snacka om efterfrågat hos folk. Redan innan jul och nyår frågade folk om vi börjat med semlorna, och när vi väl började med det efter nyår så tog dom slut på nolltid och resten av dagen kändes det som om alla frågade efter just semlor. Folk är inte så principfasta i alla fall, det är något som är säkert...

Börjar jobba vid två och har tänkt mig en liten shoppingrunda innan, så ska väl ta och göra i ordning mig nu.

Wish me good luck, semlor är inte det enklaste att packa ner utan att all grädde kletar ut sig i påsen! En semla är inget problem, men två, tre eller fyra är en annan sak!




Tankar på våren



Är det bara jag som tycker om den här? Jag har funderat på att köpa den, fast i brun. Kan tänka mig att det kan vara jättesnyggt sen när det börjar bli lite varmare ute att ha den tillsammans med någon lite tjockare tröja under...

Gladiatorsandaler



Favorit i skoväg - Jag fullkomligt älskar gladiatorsandaler, jag tycker att det är så himla snyggt. De passar till det mesta också, vilket är jätteskönt, speciellt för sånna som mig som gärna fäster sig vid ett par skor.
Gladiatorsandaler var absolut det bästa köpet jag kunde göra i somras, kunde inte slita mig från mina en sekund, så himla sköna! Det kan nog bli så att det hamnar ännu ett par på skohyllan den här våren...



Här är anledningen till att man vill kunna gå i högklackat...

Sevärda filmer, tack

Någon som kan tipsa om någon bra film?

När man har pojkvän så går det åt ganska så många filmer, för vad är inte mysigare än att ligga o mysa framför en bra film? Speciellt såhär års när lusten att gå utanför dörren inte är så stor...


Det börjar närma sig

Kan knappt bärga mig tills jag får börja förbereda mig inför flytten, det är massor av  saker som ska göras. Hade det inte varit för att Robin varit ledig från lumpen den här veckan hade jag börjat för länge sen, men nu har all tid gått till o vara med honom. Vi har varit med varandra dygnet runt sen fredag kväll, med undantag för onsdagen då jag var tvungen o jobba några timmar. Men det är positivt att jag inte börjat ännu, jag har ju faktiskt tid i denna vecka som kommer, o den tiden räcker nog gott och väl.

Här kommer en lista på alla sakerna som ska göras i veckan

- Måste fixa min cykel, man kan inte vara utan cykel i en stad som är känd för att vara en stad där alla cyklar överallt, oavsett väglag. Det går bara inte, jag ska bli fattig student, jag måste leva ekonomiskt.

- Se till så att allt är tvättat, gäller både kläder och alla nya handdukar. Jag vill ha det fräscht och jag vill inte ställa mig och tvätta det första jag gör...

-
Leta igenom min lillasysters grejer efter saker som hon snott från mig, kan säga att jag lär hitta en del. Min lillasyster har en tendens att ljuga lite för mycket och gömma mina saker lite varstans, så det blir att leta igenom både min mammas och min pappas lägenhet på jakt efter stöldgods.

- Sen kommer vi till det roliga, rensa igenom alla mina grejer och se över vad jag ska ta med mig. Garderoben lär ta längst tid, trots att det inte var länge sen jag rensade ur den på kläder jag inte använder. Men jag borde bli hårdare mot mig själv, ingenting som inte använts på minst ett år bör slängas. Seperationsångesten lär bli svår.

- Måste hitta ett par snygga gardiner och ett snyggt överkast också, vill ha lite färg i lägenheten. Med en liten lägenhet på 19 kvadrat kan man inte göra så mycket, så det gäller att hitta det perfekta överkastet och de perfekta gardinerna så att helhetsintrycket av lägenheten blir bra.



För er som inte vet det, så ska jag hyra en möblerad andrahandslägenhet. Den är på 19 kvadrat, med både kokvrå och toalett med dusch. Ett bättre alternativ än ett rum i en korridor där man delar allt, men det är långt ifrån perfekt. Det här duger till att börja med, men jag hoppas få något bättre till hösten. Jag är bara glad att över att jag fått en så fin lägenhet som jag fått, det är en jättesöt och gullig tjej jag hyr den från och hon har inrett precis i min smak med möbler o så, en aning lite färg kanske, men det kan man lätt ändra på.




I don't go for breakfast

Goodmorning.

Det värsta med morgonen är att man behöver äta, jag hatar verkligen den traditionella frukosten! Jag är alltid hungrig när jag vaknar, men jag fasar frukosten, det blir att jag oftast skippar den bara för att det är äckligt. Är det ingen som känner som mig?

Jag vill äta mat, riktig mat. Det är så mycket godare än någon torr brödskiva med lite pålägg eller några flingor i någon gegga. Låt det vara mjölk, fil eller yoghurt, det spelar ingen roll, inget av det är gott! Det kanske kan vara gott någon annan tid på dygnet, men inte på morgonen.

Jag vill ha exotisk fruktsallad, pannkakor eller köttfärssås och spagetti Det är god frukost... Men kanske ingen vidare start på dagen, med undantag från frukten, men det är dyrt med frukt och det är tidskrävande att ställa sig och slica upp en ananas. Och frukt är något som aldrig finns hemma i den här familjen, så det innebär att jag måste skaffa fram det själv. Jobbigt, det kanske blir lättare sen när man själv måste handla allt som ska finnas hemma.




Vardagslyx

Något som känns riktigt lyxigt såhär mitt i vardagen är att ta ett varmt gott bad, för att sedan krypa ner i en nybäddad väldoftande säng!


Levande ljus och lugn musik förhöjer stämningen till max.


Idag ska jag till o med göra nytta med lite ansiktsmask och hårinpackning, känner att mitt vintertrötta hår är i akut behov utav fukt, Januari är inte månaden för ett välmående hår, så är det bara.




After work

Godkvällers allihopa!

Nu har man vart hemma från jobbet ett litet tag, fixat och donat lite här hemma och har nyligen sjunkt ner i favoritsoffan, åh vad skönt. Det finns något så befriande över att bara kunna komma hem efter en dag på jobbet och lägga sig och slappa, annat är det som gäller när man går i skolan. Då kan man aldrig riktigt slappna av, utan skolan hänger över en även när man kommit hem. Det är ganska påfrestande egentligen, att ha skola över sig samtidigt som man ska försöka pussla ihop alla andra delar såsom jobb, träning, pojkvän och vänner... Jag var inte så bra på det då, men jag kanske kan ta o bli det, detta året. Usch, fasa stressen.

Jaja, jag har en och en halv vecka kvar av att bara njuta innan skolan börjar igen, tack o lov!


Work today

Usch, min mamma förstörde just precis min skönhetssömn. Fast min möbil var död lyckades hon nå mig hemma hos Robin. Damn it, jag som trodde att det var ett säkert kort att bara stänga av mobilen. Jag hade kunnat sova minst två timmar till.


Ibland är det inte bra att vara dotter till chefens sambo, blev precis inringd till att jobba idag. Kan inte med att svara att jag inte kan, fast jag inte har någon lust överhuvudtaget. Man måste ju ställa upp för familjen... Även om det betyder att jag måste gå helt osminkad och visa upp mig för ett helt proppfullt göteborg.

Aja jag blir några hundringar rikare, så man får väl välja att se det så. Vem kan vara i större behov utav dem än jag, nu när jag ska bli fattig student o allt?

Sov för mig gott folk!


Lite tankar såhär på kvällskvisten

O så var det kväll, känns som om det knappt  varit dag ännu och jag är allt annat än redo för att snart sova. Min dygnsrytm är helt upp åt väggarna mot vad den brukade vara när man gjorde som normalt folk och gick i skolan, går upp vid 11-12 om dagarna nu och går inte o lägger mig förrens vid 2-3. Att det är mörkt ungefär 2/3 utav dygnet gör det inte så mycket lättare, jag har tappat uppfattningen om klockan totalt. 

Om jag inte försöker ställa tillbaka dygnet snart så undrar jag hur det ska gå sen när skolan börjar, har en känsla av att dom första dagarna kan bli väldigt jobbiga...

Det finns så mycket saker som jag tycker är jobbiga med flytten, ibland får jag nästan panik och vill inte göra annat än att stanna här, i min trygga lilla värld, den värld som jag faktiskt känner till helt och hållet. Men jag ska göra det här, hur jobbigt det än kan tänkas bli i början så ska jag göra det. Det här ska bli mitt lilla äventyr och min nystart i livet.

Något jag kommer sakna enormt är mina katter Rocky och Muffins, de är mina bebisar, ingen känner dom så bra som jag gör. Jag saknar dem bara jag är borta någon dag hos Robin men jag har blivit så van vid att ha dem runt mig att det blir svårt så fort dom inte är det. Det har vart så skönt att ha dem hos mig den här hösten när allt annat i mitt liv bara känts åt helvete. Jag har aldrig vart helt ensam hemma även om både min pappa och min lillasyster varit borta ibland, har jag alltid haft dem där med mig, med dem känner jag mig mindre ensam. Jag kommer sakna att dom kommer uppkrypande till mig i sängen och låter som två motorer, även om det bara gjort det helt omöjligt att fortsätta sova, så har det varit så värt det. Man kan knappt vakna bättre än att mötas utav två mysiga och söta kattansikten det första man gör. Jag kommer också att sakna att ha en katt som rymmer ut i trappuppgången så fort man kommer hem och öppnar dörren, de gör trots allt så att jag får lite motion i och med att jag får upp o jaga dem i trapporna, och det är något bra i min annars så stillasittande värld.

Jag kommer sakna Göteborg, jag kommer sakna den känslan man har utav kontroll, här känner man till väldigt mycket. Man vet någorlunda när bussarna går, man vet ungefär vart de olika bussarna går och man vet vart saker och ting ligger. I uppsala är allt nytt för mig, jag kommer vara helt bortkommen de första veckorna, och det är lite läskigt samtidigt som det är väldigt roligt att lära känna ett nytt område.

Sen kommer det svåraste av allt, och det är att skiljas från både Robin och Mia. Robin är the love of my life, vi har haft våra motgångar nu under hösten, men vi har med nöd och näppe klarat det. Och nu försvinner jag och gör det inte direkt lättare för oss att få det att fungera... Han gör lumpen i Göteborg och jag är i Uppsala och pluggar, ja vilken kombination. Dömt o misslyckas om man ska vara pessimist, men det är jag inte. Jag vill i alla fall tro att det ska fungera.

Mia är min allra bästaste vän, vi har känt varandra i åtta år. Hon har alltid funnits där för mig, trots att jag ibland inte förtjänat att ha en vän som henne. Hon har ställt upp för mig i både vått och torrt, och det är det bästa en vän kan göra. Jag hoppas få göra detsamma för henne en gång, och jag hoppas innerligt att vår vänskap kommer förbli densamma som den är idag om inte ännu starkade, och att den kommer hålla livet ut. En vän som Mia vill man inte mista!

Det här blev ett lite längre inlägg än vad jag hade tänkt mig, men det är svårt att avsluta, alla tankar bara flödar. Jag tänker på det här mer eller mindre hela dagarna, egentligen vill jag inte tänka på det, utan bara ta det som det kommer när dagen väl är inne och göra det bästa möjliga utav situationen då. Men det är svårt, jag vill samtidigt vara förberedd och veta vad jag gett mig in på. Även om inget visar sig bli som jag förutsätt det till att bli.

För alla er som tagit er såhär långt, så vill jag bara säga starkt gjort! Jag orkade knappt läsa igenom det jag själv skrivit., och då är det illa. Jaja, nu ska jag väl sluta blogga för ikväll och istället krypa upp brevid min kära pojkvän för att kolla lite på ett Prison break avsnitt.


Ha en fortsatt trevlig kväll, och sov gott när det väl kommer till det!


LOVE / Emelie


Tankar kring flytten

Jag är så himla spänd inför flytten till Uppsala, alla tankar bara snurrar runt den och allt vad det innebär. Jag tror inte riktigt att jag fattar vad det innebär egentligen, att jag faktiskt ska bo där, i minst ett halvår. Det känns mer som en rolig resa.

Vad fasen ska man ta med sig, och hur lång tid kan det ta att packa ner allt? Vilka färger ska man inreda i? Hur fasen kommer jag och min cykel hitta första dagen, till skola, lokal o allt? Vad har man på sig första dagen för att göra ett så bra intryck som möjligt? (Jag vet att jag är töntig, men första intrycket spelar roll!)

Bildbevis på en stjärna på is

Stjärna är kanske o ta i...

Första skridskosteget på flera år resulterade i en väldigt kall och frusen Emelie, som dessutom fick en blöt rumpa på köpet, när skridskorna envisades lite med att tas av. Åkningen gick faktiskt förvånansvärt bra, en aning stelt kanske, men jag höll mig uppe på benen, och det räcker långt för mig. Stolt!


Måste försäkra mig om att isen håller för mig...


Sen släppte Emelie lös, och vågade till och med lyfta upp ena benet...

Skridskoåkning, på en sjö

Ibland är det bra att vara tillsammans med en kille från landet... Idag ska vi t ex ut och åka skridskor på en sjö som finns här, hur mysigt är inte det? Jag har en känsla av att det  inte hade hänt om jag inte vart tillsammans med honom, har liksom växt upp med en ishall.

Vi får hoppas att jag inte kommer hem alltför blåslagen...


Resultat utav dagens shoppingtur

Okej, nu så har jag fått fotat grejerna jag köpte idag, samt en klänning jag köpte i lördags på Vero Moda, en liten beskrivning kommer nedan.

         

Nu kanske det inte syns så jättebra på bilden, men den rosa färgen på tröjan är jättefin, kan tänka mig att den passar jättebra tillsammans med ett par jeans eller ett par svarta byxor. Tänk er sen ett sött diadem med en rosett och kanske en väst eller ett skärp i midjan på det, så blir det säkert urfint. Ett extra plus för att den är oförskämt skön.

Den svarta klänningen är lite vardagschic, går att ha över både leggings och jeans. Passar väldigt bra när man vill vara fin, men ändå inte överdriva.

Tunikan från Zara var lite svår att få bra på bild, den såg helt hopplös ut på galgen och på kroppen klistrades den bara fast pga av kylan ute. Silke har ju en tendens att göra det fick jag reda på idag, men med hjälp utav lite hårspray kunde man visst reda bot på det problemet.

Filten är urskön! För alla frusna själar, köp en! Den är hur len som helst, och kolla bara hur mysig den ser ut med ludd på ena sidan och flis på andra, som en teddybjörn. Me love! Finns i flera färger.

Förkylningsknep

Ingen som har några bra bli-av-med-din-förkylning knep?

Min näsa är i stort behov utav hjälp!!

Shoppingbegäret trotsar allt

Det har vart en lång dag idag... Jag har hunnit med både det ena och det andra, men stan var nog det som tog det mesta utav dagen. Virrade ut och in genom massa butiker, samtidigt som näsan rann oavbrutet och min stora flerakilo-tunga väska vägrade samarbeta med mig. Snacka om att ta musten ur en shoppingsugen Emelie, jag trodde aldrig att jag skulle orka! Men jag som hade varit så sugen på att shoppa tidigare under dagen kunde ju inte bara ge upp och komma hem tomhänt, så jag trotsade de dåliga förutsättningarna och fick köpt mig en fin tunika från Zara, en jättemysig pläd från Chilli, (hör och häpna, båda på rea!) och sist men inte minst en rosa skön tröja från Monki. Lägger upp lite bilder på det nyinköpta senare ikväll...


We just might feel good

This ain't over, no not here, not while I still need you
Around
You don't owe me, we might change
Yeah we just might feel good

Film

För en gångs skull verkar det komma ganska så många filmer på tv ikväll, det kanske det brukar såhär på en söndagkväll, jag är inte så van att se film på tv. Jag tror det blir "Mothman" på 4an för min del ikväll, hoppas att den är något att ha.

Rabattkoder på H&M

För den som kanske tänkt lägga en beställning på H&M så kan jag tipsa om rabattkoderna 1825 och 1304, de ger båda vardera 50 kronor i rabatt, testade båda för en stund sedan och de fungerade utmärkt. 1825 gäller dock endast vid köp över 300 kronor.

Kan tipsa om lite snygga accesoarer, själv har jag klickat hem de här!


En dag med singstar

För de få som ännu inte upptäckt singstar, det är skit roligt! De flesta bör väl ha gjort det vi de här laget, det är ju knappast så att det är nytt på marknaden. Och det kommer från en person som är totalt tondöv och ändå förlorar alla dueller. Jag har insett att huvudsaken är att man har kul under tiden, så jag kan ta förlusterna utan alltför sura miner och jag skäms inte lika mycket för att göra bort mig. Jag bjuder på den.



Godmorgon söndag

Blev just väckt av två galningar till katter som lekte tafatt på sängen, sprang som två yrväder över hela lägenheten, och vällte ner halva köket. Vilket fall som helst, ligger jag här i sängen och slappar med älskling nu. Ska väl snart gå upp och göra iordning lite frukost, färskpressad juice och varma mackor får det bli idag, kanske något nyttigare än gårdagens.

Känns konstigt att helgen inte riktigt är slut, det känns som om det inte vart annat än helg på senaste, igår kändes det definitivt som en söndag, inte lördag. Men man ska väl inte klaga, jag tackar inte nej till fler helgdagar.



En bild på min lilla älskling Rocky, där han ligger på sin sönderrivna favoritstol och gottar sig.

Slapp helg

Jag har en känsla av att den här helgen kommer bli precis i min smak, med lite shopping, god mat och mys framför film med pojkvän och godis, inte en speciellt aktiv helg med andra ord men skön. Passar nog ganska bra i och med att jag inte rikigt känner mig på topp, halsen kliar och kroppen kan inte sluta ömma. Får hoppas att helgen gör susen och att jag blir bättre till den nya veckan kommer, så att jag kan få lite vettigt gjort. Såsom rensa ur massa onödigt från mitt rum och börja fundera på vad jag ska ha med mig till Uppsala. Lite andra saker behöver fixas innan också, såsom söka studielån och folkbokföra mig i Uppsala, det kan ju vara en fördel så att min post, det lilla som jag får, kommer direkt till mig och inte hem till Partille.

Jaja nu ska jag ner på Allum, spanade in lite fina saker på hm igår som kanske blir i min ägo idag, har lite presentkort att utnyttja samtidigt som jag ska lämna tillbaka ett paljett linne som jag egentligen tycker om väldigt mycket, men som inte riktigt smickrar min kroppsform.

Ha en superdag!


Pajfrukost

Jag är lite sjuk så min älskling har fått ta hand om mig nu under natten, han är underbar o ja han är förlåten. Men nu blir det frukostdags med jordgubbspaj och fanta exotic, mums. Ibland är det bra att jobba på konditori asså, gott i alla fall, nyttigt kanke inte... 



Det ska bli en förändring!

Flytten till Uppsala kan inte komma lägligare, jag är i stort behov av en nystart!

Det är ett nytt år och jag ska se till att det här året blir bra, man blir bara äldre och äldre, så nu känner jag att det är dags att börja leva på riktigt. Ta vara på varenda dag, om det så bara ska vara en slappa-dag, så ska den vara bra! Jag ska se till att det blir en förändring.

Vad ska man egentligen tro

Min kväll igår var allt annat än bra, den började kanske väldigt bra, men den spårade ur totalt efter tolvslaget. Det kanske bara var alkoholen som gjorde sig påmind, eller så berodde det på en falsk vän och en idiot till pojkvän. Behöver man söka bekräftelse i någon annans pojkvän så är det fan synd om en. Det sjukaste av allt är nog hur man sedan kan låtsas som om ingenting har hänt och att inga fel har begåtts.

Man borde säga ifrån, vara tillräckligt stark i sig själv och inte ta skiten! Men gör man det, nej. Jag ångrar att jag inte gav båda en fet käftsmäll, så att jag hade vart tydlig med vad som hade vart okej! Det enda jag gjorde var att tillåta det ett tag, jag ville för en gångs skulle inte vara den svartsjuka flickvännen, men det finns en gräns för vad man tolerar och inte. Och den gränsen nåddes till slut oh jag blev den svartsjuka flickvännen. 

Hur ska man kunna lita på någon, hur man ska kunna tro på en person när den hela tiden bevisar motsaten till vad den säger, hur!? Hur mycket orkar man? Är det värt att hela tiden bli sårad?

Jag är så himla trött på falska vänner. Hur kan folk med? Det här året ska jag bara lägga ner min energi på riktiga vänner, jag har insett att det bara tar en massa tid och energi och man får ingenting tillbaka. Det är inte värt det. Det får bli mitt nyårslöfte, att inte ödlsa tid på falska vänner. Ta all den tiden och lägga ner på de som faktiskt betyder något för mig!

Någonting som jag blev påmind av igår, är också hur snälla vissa människor faktiskt är! Jag blir helt rörd när jag tänker på det, jag kände mig omhändertagen. Personer som jag inte trodde skulle bry sig var de gulligaste!

Någonting gott kan det ändå ha kommit utifrån det här, och det är att jag lärt mig ytterligare något om mig själv. Nästa gång vet jag precis vad jag ska göra, låt det inte bli någon nästa gång. Ibland kan det vara bra och få allting på svart och vitt, man upptäcker tydligare alla fel man själv gör och man får en chans att tänka igenom allt.

Ett tips, ta aldrig någonsin skit! Du är inte värd det, det enda som egentligen betyder någonting i slutändan är att du själv mår bra! Det är ditt liv, du är värd det bästa möjliga!



RSS 2.0